MENU

VOLOP praktijk zet verschillende materialen in om kinderen extra te ondersteunen in hun ontwikkeling. Welke materialen ingezet worden, is per kind verschillend en wordt zorgvuldig afgestemd tijdens de begeleiding. Op deze manier krijgen de materialen die in gezet worden een meerwaarde voor de groei,  ontwikkeling en vooral ook het plezier krijgen en/of behouden in het leren. 

Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan:
* Taal in blokjes: methode voor kinderen met dyslexie en/of moeite met het schrijven van woorden en zinnen.
* Malle getallen kwartetten: spelenderwijs tot automatiseren te komen (bv. tafels, deeltafels, meetkunde, optellen en aftrekken tot 100 enz.) 
* Bal-a-vis-x methode: pittenzakken, ballen en een balansbord. Met deze materialen worden bewegingsoefeningen gedaan voor o.a. het stimuleren van de samenwerking tussen de linker- en rechterhersenhelft, concentratie en zelfvertrouwen. 
* Rekensprint: opbouw rekenonderdelen d.m.v. flitskaarten voor het automatiseren van rekenen. 
* Beelddenkmethode: ‘ik denk anders’, waarvan ik vooral het onderdeel klokkijken inzet voor kinderen die moeite hebben met het leren van de analoge en digitale klok. 
* Stop denk doe bordspel: spelenderwijs leren omgaan met conflicten, oplossingen bedenken voor lastige situaties, bewust worden van eigen gedrag (oorzaak en gevolg) enz. 
* EQ babbelspel: spelenderwijs komen onderwerpen aan bod als bv. empathie, communicatie, omgaan met stress/zelfbeheersing, zelfbeeld, omgaan met emoties, ik en anderen. 
* VOLOP dierenkracht kaarten en verhalen (zie meer informatie onder kopje diensten – dierenkracht)

Dit zijn een aantal voorbeelden uit de ruime keuze uit ondersteunende materialen in mijn praktijk. Kinderen mogen ook materialen lenen, om thuis spelenderwijs te oefenen met dat wat ze lastig vinden en het automatiseren te stimuleren. Het spelenderwijs leren geeft plezier in het leren, wat ruimte geeft om vanuit ontspanning makkelijker tot leren te komen.