MENU

Na afgestudeerd te zijn aan de PABO in Eindhoven. Ben ik in 2001 de vervolgopleiding voor Remedial Teacher aan de Fontys Hogeschool in Tilburg gaan volgen.

Daarna ben ik werkzaam geweest als Remedial Teacher (intern begeleider en leerkracht) op een reguliere basisschool, vrije school, speciaal basisonderwijs en een psychologisch instituut. Daar heb ik veel kennis op kunnen doen over verschillende onderwijstypen, werkwijzen en visies op het werken met kinderen. Hierdoor heb ik mijn eigen manier van werken kunnen ontwikkelen (zie ook VISIE).

Al jaren droomde ik erover om mijn eigen praktijk te starten. In 2009 kwam deze wens in vervullen en ben ik mijn eigen praktijk gestart: VOLOP praktijk voor Remedial Teaching en huiswerkbegeleiding.

Na een aantal jaar deeltijd in dienstverband te werken op een basisschool en daarnaast in mijn eigen praktijk, besloot ik in 2013 mijn schoolbaan op te zeggen en volledig voor mijn eigen praktijk te gaan. De beste keuze ooit om mijn passie en hart te volgen. Sindsdien werk ik fulltime in mijn eigen praktijk.

Op latere leeftijd is bij mij de diagnose dyslexie gesteld. Door bewust te gaan kijken naar mijn manier van leren, organiseren en communiceren heb ik vele inzichten gekregen. Daarnaast ben ik een manier van werken gaan ontwikkelen die me ondersteunt (bv. mindmappen en claroread). Deze ervaringen kan ik doorgeven aan de kinderen in mijn praktijk.

Daarnaast heb ik in de loop van de jaren verschillende cursussen gevolgd ter verdieping zoals bv. taal in blokjes, beelddenken, bal-a-vis-x methode.

In november 2016 is het idee in me ontstaan om een boek te schrijven voor kinderen en volwassenen. Om mijn persoonlijke ervaringen in het leven door te geven. Hieruit is VOLOP Dierenkracht verhalen met bijbehorende kaarten ontstaan. Een boek met kaarten dat kinderen, ouders, volwassenen, leerkrachten, begeleiders en therapeuten ondersteunt in het samen in gesprek komen. Om zichzelf en elkaar beter te leren kennen. Eind augustus 2017 is de eerste druk in de verkoop gegaan, inmiddels ligt de tweede druk ook al in de winkels en is in augustus 2021 de Engelse vertaling in productie gegaan en uitgebracht: Lots of Animal Power.

In 2021 ben ik gestart met de VITT opleiding op de Leonardushoeve. In deze opleiding word ik in 3 jaar opgeleid tot energetisch therapeut. Een mooie verdieping voor het begeleiden van kinderen in hun totale ontwikkeling. En daarnaast geeft het in de toekomst ook ruimte voor volwassenen om met een hulpvraag naar mijn praktijk te komen.